Wolven voor het uitrusten van een hele standaard met rails, terwijl een veilige stand een stap dichterbij komt

0
15

Wolven zullen de eerste club in het Verenigd Koninkrijk worden die in een volledige tribune van hun grond railstoelen plaatst, in een beweging die een stap dichter bij een veilige plek in stadions staat.

De Midlands-outfit heeft plannen aangekondigd om de stoelen in de Sir Jack Hayward-standaard op Molyneux te plaatsen, waardoor de standaard in de toekomst als een veilige ruimte kan worden gebruikt.

De beweging volgt de leiding van de Schotse kampioenen Celtic, die in 2016 de eerste club in het Verenigd Koninkrijk werd die de stoelen voor het spoor opent met de opening van 3.000 Railseats in het Celtic Park-huis van de club.

Fangroepen van verschillende clubs hebben sindsdien het stadion bezocht, waaronder de steden zoals Middlesbrough en Liverpool, met een groeiende consensus onder aanhangers dat veilig staan ​​zou moeten terugkeren.

Standing werd in 1989 verboden door de Football Spectator's Act, na de ramp in Hillsborough waarbij 96 Liverpool-fans het leven lieten.

Verschillende Premier League-clubs, waaronder Manchester United, zijn enthousiast over de herinvoering van safe-standing terwijl Liverpool-fangroepen er ook achter zitten.

Op grote schaal gebruikt in de Duitse Bundesliga, zou de laatste stap van Wolves de eerste stap kunnen zijn in de terugkeer van safe-standing in het Engelse voetbal.

Tijdens het diner aan het eind van het seizoen op dinsdagavond, Wolves managing director Laurie Dalrymple, zei: "Na overleg met de South Bank seizoenskaarthouders en discussies in het parlement van de fans, zijn we verheugd dat we kunnen bevestigen dat op deze zomer geïnstalleerd bij Molineux.

"In april stuurden we alle supporters die een seizoenskaart hadden in de South Bank een enquête waarin ze een aantal vragen kregen over hun match-day-gewoonten, inclusief of ze wel of niet voorstander zouden zijn van slagbomen in de stand. Een overweldigende meerderheid van 97% zei ons dat ze voor de verandering zouden zijn. "

Lees ook: de vijf duurste overschrijvingen van het zomeroverdrachtsvenster van 2018 worden beoordeeld

.