Werder en coacht Kohfeldt: Gelukkig nog langer | NDR.de – Sport

0
37

Datum: 25.06.2019 10:51

door Johannes Freytag, NDR.de

Florian Kohfeldt heeft Werder weer op het goede spoor gezet.

Het is moeilijk te geloven: pas sinds oktober 2017 is Florian Kohfeldt coach bij Werder Bremen – en toch heeft de coach in deze relatief korte tijd de Bundesliga-voetbaltijden net "aan de linkerkant" gedraaid. Er is niets meer over van de voormalige degradatiekandidaat, in plaats van K (r) ampf en onzekerheid vormen het zelfvertrouwen, het speelvermogen en de aanstootgevende geest van het huidige Werder-team. Ondanks de gemiste deelname aan de Europa Cup zien de clubleiders de ontwikkeling en willen ze doorgaan met de hoofdtrainer. "Het klopt dat we bij Florian en zijn adviseur hebben gestort, dat we ons na 2021 een samenwerking kunnen voorstellen", zei sportief directeur Frank Baumann de "Weser-koerier".

Er is veel vraag naar Kohfeldt

De reden ligt voor de hand: met zijn succesvolle werk zorgt Kohfeldt niet alleen voor stralende gezichten bij de Weser, maar ook is de concurrentie zich al lang bewust van de "Coach van het jaar". De 36-jarige is helemaal in trek met zijn stijl: zelfs topclubs zijn er niet meer voor verlegen om jonge, aanstormende coaches te binden die staan ​​voor passie en aantrekkelijk voetbal. Bayern bracht Niko Kovac, Paris Saint-Germain Thomas Tuchel, RB Leipzig Julian Nagelsmann. Schalke's nieuwe coach David Wagner of Gladbach's Marco Rose passen ook in de ploeg.

Signaal aan de Werder-competitie

Voor Kohfeldt waren er veel (en zijn) geïnteresseerde partijen. Mönchengladbach en Leipzig hadden moeten vragen, zelfs Schalke 04. Borussia Dortmund onderzocht of het mogelijk was om de diensten van de Werder-coach de komende jaren te beveiligen met een soort intentieverklaring. Met een voortijdige contractverlenging zou Werder nu een duidelijk signaal naar de concurrentie sturen. De Hanze kon laten zien dat ze in staat zijn om een ​​felbegeerde coach bij zich te hebben.

Kohfeldt: "Er is een ander niveau dan alleen het sportieve"

videos

11:55

sportvereniging

sportvereniging

Florian Kohfeldt is sinds november 2017 hoofdtrainer van SV Werder Bremen. Over zijn weg daarheen, zijn methoden en zijn doelen met de voetbal Bundesliga, sprak hij in februari in de sportclub.
Video (11:55 min)

In het geval van de adviseur van Kohfeldt openen de verantwoordelijken in Bremen deuren. Marc Kosicke verwacht "no hanging game" in de gesprekken over de contractverlenging. Natuurlijk moeten er onderhandelingen komen, het gaat om de looptijd van het nieuwe werkdocument (waarschijnlijk tot 2023), ook om meer geld – maar vrijwel zeker moeten beide games een exit-clausule verankeren. Dat zou op zijn minst een financiële compensatie zijn, mocht Kohfeldt uiteindelijk bezwijken voor de verleidingen van de meer solvabele concurrentie. Tot nu toe lijkt het er niet op, de 36-jarige wil groen-wit: "Ik ben bij Werder, ik blijf bij Werder, en ik heb niet het gevoel hier weg te moeten gaan", zei hij in een interview met de recente "dijk bar". Hij voelt zich 'gewaardeerd en gerespecteerd' door de Hanze en vindt dat 'hier een ander niveau is dan alleen het sportieve'.

Verdere informatie

Grote prijs voor Werder-trainer Florian Kohfeldt. De 36-jarige heeft de coachingprijs van het Duitse voetbal ontvangen in 2018, als opvolger van Hannes Wolf.
meer

Werder Bremen vertrouwt op lange termijn op Florian Kohfeldt. Op dinsdag maakte de Bundesliga-club bekend dat de coach tot 2021 heeft verlengd. Zelfs het team van de 35-jarigen blijft.
meer

Dit onderwerp in het programma:

Sport Nieuws |
25.06.2019 | 11:25 klok

NDR-logo

(tagToTranslate) Werder Bremen (t) Florian Kohfeldt (t) Frank Baumann (t) Bundesliga (t) Werder Bremen (t) NDR (t) Noord-Duitse omroep (t) Noord-Duitsland (t) Radio (t) Televisie