Volgende kansen voor Barcelona-manager: Roberto Martinez komt naar voren als nummer 1 doelwit

0
13

Roberto Martinez is naar voren gekomen als de favoriet om Ernesto Valverde in Barcelona te vervangen, volgens rapporten in Spanje.

De Spanjaard is sinds 2016 manager van het Belgische nationale team en wordt door veel clubs in La Liga als hoog aangeschreven beschouwd nadat hij zijn zijde naar een derde plaats in de World Cup van vorig jaar leidde.

En het Catalaanse radiostation RAC1 meldt dat Martinez nu wordt gezien als de voorloper om de leiding te nemen over de Spaanse kampioenen, met Valverde tegenover de bijl.

Alvorens zijn rol bij België op zich te nemen, werkte de 45-jarige in de Premier League samen met Wigan Athletic en Everton, en genoot hij van een betovering die de leiding had over Swansea City.

Hij won ook wat zilverwerk in Engeland en leidde Wigan naar een verrassende FA Cup-overwinning in 2013.

Roberto Martinez is naar voren gekomen als de favoriet voor de baan in Barcelona

Ondanks het feit dat hij dit seizoen de Catalaanse reuzen naar een tweede opeenvolgende titel in La Liga heeft geleid, heeft een reeks teleurstellingen in bekerwedstrijden Valverde op de rand gelaten.

De Spaanse reuzen brachten Liverpool met 3-0 voor na de eerste etappe van de Champions League-finale, maar werden in totaal verslagen na vier doelpunten in de omgekeerde stand op Anfield.

Het was de tweede keer zoveel seizoenen dat de kant van Valverde zo'n voorsprong verloor in Europa, nadat hij in de kwartfinales van vorig jaar verloor tegen Roma op doelpunten na een eerste 4-1-voordeel te hebben behaald na de eerste wedstrijd.

Het seizoen van de club kwam teleurstellend tot een einde tijdens het weekend, want de competitiewinnaars verloren 2-1 van Valencia in de Copa del Rey-finale, waardoor de hoop eindigde op een dubbel thuiskomen en de toekomst van Valverde in twijfel zou worden getrokken.

Valverde wordt ontslagen

Barcelona-president Josep Maria Bartomeu heeft eerder zijn steun uitgesproken voor de 55-jarige, zeggend dat de club "erg blij met hem" is, terwijl clubkapitein Lionel Messi dat gevoel weergalmde vóór de bekerfinale nederlaag.

Als Martinez Valverde deze zomer vervangt, zou zijn benoeming mogelijk ook Thierry Henry kunnen zien terugkeren naar Camp Nou.

De voormalige international van Frankrijk speelde tussen 2007 en 2010 voor Barcelona en bekleedde een positie als een van Martinez's assistenten in de Belgische coaching-opstelling.

Hij verliet zijn rol bij België in oktober om Leonardo Jardim te vervangen als manager van Monaco.

Zijn tijd aan de Liga 1-kant was echter van korte duur en hij verliet de club pas een paar maanden later in januari.

Volgende manager van Barcelona

Roberto Martinez – 4/6

Ronald Koeman – 11/4

Massimiliano Allegri – 5/1

Quique Seiten – 16/1

Erik ten Hag – 20/1

Mauricio Pochettino – 25/1

Xavi Hernandez – 25/1

Odds met dank aan Betfair (onder voorbehoud van wijzigingen)

Lees verder

Spiegel voetbal topverhalen

.