Vandaag is de Bundesliga "aan het starten": 70 pogingen voor het perfecte spelplan

0
18

imago39791373h.jpg "src =" https://apps-cloud.n-tv.de/img/21111760-1561629090000/16-9/750/imago39791373h.jpg "/></source></source></picture><figcaption>
<p class=Vanaf 16 augustus vechten Borussia Dortmund en Bayern München opnieuw voor het Duitse kampioenschap. Vanaf vrijdag is het duidelijk als het gaat om het eerste duel van de twee grote clubs.

(Foto: imago images / Sven Simon)

De release van het spelplan is het startschot voor het nieuwe Bundesliga-seizoen voor veel fans. De dramaturgie van het seizoen is niet willekeurig, maar hangt van veel factoren af. De beklimming wordt bij aanvang vergemakkelijkt en er is veel hogere wiskunde. En nog steeds problemen elk jaar.

De Bundesliga begint officieel zijn 16e seizoen op 16 augustus in hun 56e seizoen, de tweede competitie begint op 26 juli opnieuw met het spel. Tot die tijd kunnen fans nog steeds dromen van verrassende vluchten op grote hoogte, spectaculaire opstandingen van lang verloren scorers en de pas ontdekte Titanenhaftigkeit hun keeper. Dan is de waarheid terug op het veld met de openingsmatch van de Duitse meester.

Vanaf vrijdag kunnen de supporters van de 36 Bundesliga en tweede divisie hun seizoen 2019/20 plannen, omdat op 12 uur door de Duitse Football League (DFL) de nieuwe schema's worden gepubliceerd. Traditioneel begint het Bundesliga-seizoen met een wedstrijd van de Duitse kampioen. De tegenstander Bayern München en het thuisrecht in de wedstrijd worden ook vrijdag bekend gemaakt.

Wanneer ontstaan ​​de roosters voor het nieuwe seizoen?

Al in het voorjaar begint de planning. In deze fase worden alle relevante gegevens verzameld. Deze omvatten de internationale kaderschema's en vereisten van lokale autoriteiten, veiligheidsautoriteiten, clubs en stadionoperators. De voorbereiding van de wedstrijdplannen begint na het einde van het voorseizoen. "Ons kernteam bestaat uit drie mensen die voornamelijk betrokken zijn bij het maken van het schema van half april tot eind juni", zei DFL-directeur Ansgar Schwenken aan de Sports Information Service: "Dit team spreekt met anderen DFL-afdelingen en alle externe belanghebbenden. "

Hoe worden de planningen gemaakt?

De DFL werkt sinds 2006 met speciaal ontwikkelde software waarmee individuele spelplannen kunnen worden gemaakt. De software maakt gebruik van de methode van integer lineaire optimalisatie – een tak van toegepaste wiskunde. Deze methode kan worden gebruikt om complexe problemen op te lossen die afhankelijk zijn van verschillende factoren. Na het opvragen van alle relevante gegevens, worden deze vertaald in variabelen en ingevoerd in de software.

Wat gebeurt er als alle gegevens zich in het systeem bevinden?

Nadat alle variabelen in het systeem zijn geladen, berekent het programma verschillende schema's. Deze worden gecontroleerd door het DFL-bord en verzonden naar andere berekeningslussen om het optimale resultaat te bepalen. "De eerste varianten die onze software levert, zijn niet precies wat het beste bij de behoeften past," zei Schwenk. Gemiddeld heeft de software 70 pogingen nodig om het best mogelijke resultaat uit te spugen.

Worden de planningen ook handmatig gecontroleerd?

Na de berekening controleert het spelmanagement opnieuw of aan alle relevante criteria is voldaan en of deze ook hebben geleid tot een gebalanceerd en eerlijk spelplan. Als dit niet het geval is, wordt het spelplan opnieuw gecorrigeerd. "We hebben experts die er goed naar kijken, dus gelukkig hebben we geen fouten gemaakt bij het maken van het bord", zei Schwenking: "Het is belangrijk voor ons om een ​​eerlijk schema te hebben, dus we categoriseren de teams op basis van hun prestaties in de afgelopen jaren Zo betekent Fair in dit verband dat het opstartprogramma van de klimmer goed uitgebalanceerd is, wat voor het grootste deel heel goed heeft gewerkt. "

Waarom zijn er alleen actuele rubrieken tijdens het seizoen?

De internationale wedstrijden zijn de belangrijkste reden dat de exacte rubrieken alleen tijdens het seizoen worden bepaald. Om de internationaal actieve teams de nodige regeneratie mogelijk te maken, zal de planning van een Bundesliga-wedstrijddag pas plaatsvinden nadat is besloten welke club internationaal speelt op welke datum. Bovendien onderhoudt de DFL voortdurend contact met de veiligheidsautoriteiten om regelingen te treffen die een probleemloos proces voor alle betrokkenen garanderen.

Waarom zijn er, ondanks alle inspanningen, soms klachten van de deelnemers?

"Niet alle deelnemers zijn altijd 100% tevreden, vooral met de tijdige dressings in de loop van het seizoen," zei Schwenken: "Maar we moeten leven – we willen op de best mogelijke manier aan alle eisen en wensen voldoen en het is natuurlijk onaangenaam voor ons, als een verband irritatie veroorzaakt, maar meestal moeten combinaties van specificaties worden overwogen, waaronder het de meest betekenisvolle titel is. "

FC Bayern München (t) Borussia Dortmund (t) 1.FSV Mainz 05 (t) 1.FC Union Berlin (t) 1 FC Köln (t) SC Paderborn 07 (t) Werder Bremen (t) Borussia Mönchengladbach (t) RB Leipzig (t) FC Schalke 04 (t) SC Freiburg (t) Eintracht Frankfurt (t) 1899 Hoffenheim (t) Bayer 04 Leverkusen (t) VfL Wolfsburg (t) Hertha BSC (t) Fortuna Düsseldorf