Problemen in Duitsland U 21 over scheidsrechter

0
12

BVoordat de Duitse junior voetballers hun volgende grote fase doelkampioenschappen halve finale aanpasten, mochten ze even op adem komen en genieten van het moment. Samen met familie en vrienden eindigde de avond na de 1-1 (1-1) U21 in de laatste Europese kampioenswedstrijd tegen Oostenrijk. "We vieren nu en vanaf maandag begint de voorbereiding op de halve finale", zei coach Stefan Kuntz na de loting, wat ook de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo betekende.

In de 1-1 gelijkspel tegen Oostenrijk toonden de DFB-junioren hun zwakste toernooiprestatie tot nu toe en hadden geluk dat het uiteindelijk voldoende was voor de groepsoverwinning. Na 1: 0 door Luca Waldschmidt (14e minuut) schoot Augsburg Kevin Danso de 1: 1 (24./Foldelfmeter). Ook een overwinning van de Oostenrijkers zou heel goed mogelijk zijn geweest. "We hebben gemerkt dat het niet altijd bergopwaarts gaat. Nu met de Oostenrijkers een grote brok in de weg ", oordeelde Kuntz.

Op donderdag, de volgende mijlpaal op weg naar de titelverdediging voor de DFB-selectie met de halve finale van het Europees Kampioenschap. Italië, Frankrijk en Roemenië zijn de mogelijke tegenstanders – tegen wie het is, is pas na de laatste groepswedstrijden op maandagavond. "Zoals mijn grootmoeder zegt – je kunt niet klagen over wat je niet kunt veranderen. Laten we kijken wat eruit komt, 'zei Kuntz.

Drie groepswedstrijden, drie doelpunten toegeschreven door penalty – in deze discipline loopt het dus niet bij de DFB-selectie. De strafschop voor Oostenrijk was omdat doelman Alexander Nübel de bal ving toen hij na een vrije trap raakte en zijn tegenstander met de knie op zijn hoofd trof. "Dat is absoluut absurd voor mij", schold de Duitse keeperscoach Klaus Thomforde uit, die het straffluitje helemaal niet kon verstaan: "Ik denk dat dat erg grensachtig is, omdat ik weinig begrip heb."

Na de zilveren medaille van Rio de Janeiro 2016, de U-21 voetballers met de halve finale, maar ook verzekerd van de volgende Olympische deelname. "Dit is een belangrijk signaal en symbool van het Duitse voetbal," zei de directeur van DFB Oliver Bierhoff, die 20 jaar na zijn tijd bij Udinese Calcio terugkeerde naar de wedstrijd. "Deelnemen aan een groot evenement zoals Olympia, dat Duitsland vertegenwoordigt, kan een enorm belangrijke levenservaring voor spelers zijn," zei hij.

Kuntz was ook erg blij. "Als ik denk aan individuele atleten en nadenk over wat bijvoorbeeld worstelaars of gymnasten moeten doen voor een inspanning, zodat ze dan elke vier jaar in de schijnwerpers staan," zei hij. "En bij ons hoef je maar drie keer te fluiten en dan is er meestal een kop. Om dit respect uit te drukken en om deze atleten heel dichtbij te kunnen ondersteunen, om te klappen en te juichen van de tribunes, zou ik dat graag willen hebben. "

(TagToTranslate) Stefan Kuntz (t) Oliver Bierhoff (t) Luca Waldschmidt (t) Kevin Danso (t) DFB (t) DFB-selectie (t) Unding