Home Sports Politie in Las Vegas op zoek naar DNA van voetbalster in geval...

Politie in Las Vegas op zoek naar DNA van voetbalster in geval van verkrachting – FOX5 Las Vegas

LAS VEGAS (AP) – Cristiano Ronaldo wordt door de politie gevraagd om een ​​DNA-monster te geven in een onderzoek naar de bewering van een Nevada-vrouw dat hij haar in zijn hotelcomplex in Las Vegas in 2009 heeft verkracht en haar heeft betaald om te zwijgen, de advocaat van de voetbalster en De politie van Las Vegas zei donderdag.

Procureur Peter S. Christiansen bagatelliseerde de ontwikkeling, ontkende de beschuldiging van verkrachting en noemde bewijsverzameling gemeen bij elk onderzoek.

De politie zei in een verklaring dat er een officieel verzoek is ingediend bij de Italiaanse autoriteiten voor een DNA-monster van de superster-speler. Officier Laura Meltzer, woordvoerster van een afdeling, zei dat het verzoek een bevel inhield.

Ronaldo, 33, speelt voor de in Turijn gevestigde voetbalclub Juventus.

"De heer Ronaldo heeft altijd gehandhaafd, zoals hij vandaag doet, dat wat er in 2009 in Las Vegas gebeurde een consensuele aard had," zei Christiansen, "het is dus niet verrassend dat DNA aanwezig zou zijn, noch dat de politie dit zou maken. standaardverzoek als onderdeel van hun onderzoek. "

Voormalig model en onderwijzer Kathryn Mayorga meldde de vermeende aanval op politie in juni 2009 en onderging een medisch onderzoek om DNA-bewijs te verzamelen.

Maar het onderzoek eindigde een korte tijd later omdat de politie van Las Vegas alleen haar aanvaller als Europese voetballer identificeerde – niet met de naam – en niet zei waar het incident plaatsvond.

In de Associated Press worden doorgaans geen mensen genoemd die beweren slachtoffer te zijn van seksuele misdrijven. Mayorga gaf toestemming via haar advocaten om haar naam openbaar te maken

Het politieonderzoek werd heropend op verzoek van Mayorga in augustus vorig jaar, kort voordat haar advocaten een civiele rechtszaak aanspraken waarin ze beweerden dat Ronaldo haar had verkracht en dat ze $ 375.000 aan sushigeld had ontvangen.

De civiele rechtszaak in de rechtbank van de staat Nevada is op een afzonderlijke juridische weg dan de strafrechtelijke politie. Het is niet wettelijk aan Ronaldo betekend, zei Christiansen.

Autoriteiten zeggen dat omdat Mayorga de vermeende aanval prompt meldde, geen enkele wet in Nevada belet dat aanklagers nu een aanklacht wegens misdadige aanranding indienen als er bewijs is voor een misdrijf.

Mayorga's advocaten, Leslie Mark Stovall en Larissa Drohobyczer, hebben geen informatie over de politieproblematiek, zei Drohobyczer.

—-

Meer AP voetbal: https://apnews.com/apf-Soccer en https://twitter.com/AP-Sports

Copyright 2019 . Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of opnieuw worden gedistribueerd.

.

Must Read

Manchester United – Manchester City: Premier League – live! | Football

08:59 BST20:59 Roy Keane says the key to this game could be United's ability to get Kompany one-on-one. "He has a yellow card and his...

Former Trump lawyer Michael Cohen told Tom Arnold that of the crimes he confessed to plea deal were 'a lie'

Recordings released by actor Tom Arnold reportedly reveal former Trump lawyer Michael Cohen telling Arnold that the crimes he confessed in order to secure...

Elysium. Macron restarts the machine to deregulate working time

The controversy of the last few weeks about hours of work was not innocent. This Thursday, at the occasion of his closing press conference...