Papadakis en Sizeron hebben het European Ice Dance Championship voor de vijfde keer gewonnen. Stepanova en Bukin hebben zilver. Sinitsina, Katsalapov. Foto, video – https://sport24.ru/

0
21

Onlangs is het een onmogelijke taak om de beste dansers op het continent te worden voor de Russische skaters als de Fransen naar de Europese kampioenschappen komen Gabriela Papadakis / Guillaume Sizeron. Vóór de reis naar Minsk hadden ze al 4 overeenkomstige titels. Onze dansers waren Europees kampioen in 2013, ze deden het Ekaterina Bobrova en Dmitry Soloviev. In 2014 ging goud op de meest offensieve manier naar Italië (alles besliste 1,1 punten). En zelfs vóór het begin van het toernooi in Minsk was de kwestie van de overwinning bijna opgelost – het Franse duo is te goed en zet wereldrecords neer bij de eerste start van het seizoen. Ze dansten middelmatig, maar de magie van namen laat de juryleden ondenkbare tekens aanbrengen op bijna elk schaats van Gaby en Guillaume.

Voor Russische fans was de intrige als volgt: Sinitsina / Katsalapov of Stepanova / Bukin? De eersten hebben de titel van kampioen van Rusland en het zilver van de Grand Prix-finales, de laatste hebben hogere cijfers tijdens de Grand Prix-etappes en ongelooflijk hoge programma's. Het derde duet op de Europese kampioenschappen waren de jongens uit Togliatti Evdokimova / Bazinwaarvoor de top 10 chic is.

Ritmedans

In het korte programma waren de juryleden verrassend genereus: meer dan de helft van de duetten kreeg hun beste cijfers in het seizoen. Sofya Evdokimova en Yegor Bazin schaatsten naar het 'beste van dromen', reden enige tijd voor het interim-protocol, maar tegen het einde van de vierde opwarming vielen ze uit de top 3 en werden de 11e ritmedans.

De echte tragedie gebeurde met het duet Sinitsina / Katsalapov. Helemaal aan het begin van het programma betrad Nikita idealiter de twizzles, maar viel bijna uit de lucht. Daarom deed Victoria een stap naar buiten en raakte het ijs met haar hand aan. Dientengevolge – een verlies van ongeveer 8,5 punten. De jongens verzamelden zich, deden alles op het niveau, maar de fout beïnvloed de technische beoordeling, de componenten. Dit alles resulteerde in een 9-punts voorsprong op de derde plaats.

Ik kan nu niet zeggen wat er is gebeurd. Dit is geen technisch punt, ik heb alles volledig gecontroleerd. Klik daar gewoon. Alsof ze neergeschoten zijn. En het gevoel was alsof het mes was opgestaan ​​en op de ezel zat. Natuurlijk ben ik van streek.

Nikita Katsalapov

(Alexander Mysyakin, Sport24)
Alexander Mysyakin, Sport24

Alexandra Stepanova en Ivan Bukin hebben eindelijk geluk gehad. Gedurende het seizoen was er sprake dat het duo "punten beroofd" oordeelt. Maar in Minsk schaatsten de Russen zo koel dat de scheidslieden niets anders te doen hadden dan onze dansers voldoende punten te geven. 81,37 punten – ijzeren tweede plaats.

Aan het begin van het seizoen kwamen we ergens tegen de 80, maar toen kregen we altijd iets niet, we misten altijd iets. We waren heel blij dat ons werk tot deze beoordeling heeft geleid. Vanina-emoties bevestigen dit.

Alexandra Stepanova

Papadakis / Sizeron toonde nog een ruimte en moderniseerde hun eigen wereldrecord. Ver van alle vereiste elementen hebben ze een vierde niveau ontvangen. Maar de bonussen waren net voorbij. En de titel van Europese kampioenen had gisteren aan de Fransen kunnen worden gegeven.

Gratis programma

Sophia Evdokimova en Yegor Bazin zijn waarschijnlijk volledig uitgerust, terwijl Tiffany Zagorsky en Jonathan Gureyro inferieur zijn, maar tijdens het competitieve gevecht werd alles beslist tijdens het Russische kampioenschap. En daar werkte het ervaren stel hard en terecht werd het weggegooid.

Ik denk dat de Federatie er geen spijt van heeft gehad, omdat ze de studenten van Oleg Sudakov naar Minsk had gestuurd. In het arbitraire bereikten ze zichzelf en slaagden ze erin om over twee posities te springen in vergelijking met ritmedans. En als ze niet in de tweede warming-up waren, maar in ieder geval in de derde, zou het mogelijk zijn om in de top 8 te breken. En dus is de 9e plaats voor het debuut behoorlijk, aangezien de juryleden zich niet zo goed bewust zijn van dit paar.

Victoria Sinitsina en Nikita Katsalapov, schaatsen op de muziek van Bach, slaagden erin zichzelf te rehabiliteren voor gêne van gisteren. Ze hadden een record kunnen neerzetten voor het seizoen, maar haalden één support over. De "dedakshna" -score liet het niet toe om het behalen van de Grand Prix-finales te herschrijven. In de vrije dans waren de Russische kampioenen beter dan de Italianen van Gignard / Fabbri, maar natuurlijk niet met 9 punten.

(Alexander Mysyakin, Sport24)
Alexander Mysyakin, Sport24

We moeten al terugverdienen op de Wereldkampioenschappen.

Het is overbodig om te vertellen over de uitvoering van het Papadakis / Sizeron-duet. Bekijk hun vrije dans beter. En lees ook de mening van de Olympisch kampioen Roman Kostomarov.

(Alexander Mysyakin, Sport24)
Alexander Mysyakin, Sport24

"Is het mogelijk om het paar Papadakis-Sizeron nu te bevechten?" Nee. Dit is onwerkelijk.

De laatste vandaag waren Alexander Stepanov en Ivan Bukin. Ik geef toe, tot vandaag kon ik hun programma niet voelen, onder de blues track. En vandaag hield niet van haar. Hun ritmedans lijkt veel meer. Maar in Minsk reden de jongens zo emotioneel dat het fascinerend was. Koele ritme verandering wordt geboden in het programma. Het voegt peperkorrels toe. De Fransen zijn meesters, maar ze rijden monotoon en saai.

Sasha en Vanya werden niet alleen tweede in termen van het bedrag, ze liepen voor op Sinitsin en Katsalapov in vrije dans, en plaatsten een persoonlijk record. Zulke beoordelingen kunnen de Amerikanen van Hubbell / Donohue laten afschrikken tijdens het WK.

(Alexander Mysyakin, Sport24)
Alexander Mysyakin, Sport24

Het zou gaaf zijn als onze dansers met twee medailles uit Saitama zouden terugkeren.

Wees je bewust van de meest sappige en interessante in de wereld van sport, abonneer je op het Sport24-kanaal in Yandex.Dzene

.