Fortunas Neuer wil Schalke verslaan: en Benito vraagt ​​om begrip

0
7


Westerburg / Gelsenkirchen –

Meteen na zijn eerste dag werken in een nieuwe jurk, brak Fortuna's nieuwe ondertekening, Bernard Tekpetey (21), in het zweet.

De ochtend sessie had het op zaterdag op Wiesensee op zich. En de wing-streaker, de Dusseldorf heeft twee seizoenen (met een koopoptie) van Schalke 04 gepleegd, had in tegenstelling tot de nieuwe collega's die een vrije middag hadden, een run-eenheid inhaalde De woekerachtige aanvaller moest het gat vullen, het vertrek van Benito Raman (24) tot de Royal Blues-scheurt, zo dicht mogelijk – en is nu blij om Düsseldorf te zijn.

"Het is een eer om hier te spelen", zegt de nieuwkomer op "f95.de". "Ik ben echt blij dat ik eindelijk in Düsseldorf aankom."
De Ghanezen hadden ook een eerste indruk van zijn nieuwe werkgever: "Een geweldige club met veel jonge mensen. Wat ik tot nu toe heb gehoord van de fans is ook erg indrukwekkend. Tot nu toe heb ik een goede eerste indruk op alle gebieden. "

Bernard Tekpetey: Friedhelm Funkel is een erg goede coach

Het is natuurlijk ook spannend voor hem hoe hij met coach Friedhelm Funkel zal omgaan. "Ik volgde zijn werk, vooral vorig seizoen. Hij is een erg goede coach en weet tactisch veel, "zei Tekpetey. "Ik geloof ook dat hij jonge spelers goed kan ontwikkelen – dat is natuurlijk goed voor mij."
Benito Raman na een lange hapering nu op Schalke, Bernard Tekpetey voor Fortuna – daar, natuurlijk, komt meteen in beeld op 9 november, wanneer beide clubs tegen elkaar spelen …

Bernard Tekpetey kijkt uit naar het duel met Schalke 04

Tekpetey: "Natuurlijk kijk ik erg uit naar de game. Ik zou blij zijn als we Schalke verslaan. "
Royal Blue heeft ook een terugkoopoptie (acht miljoen euro) voor de buitenspits om hem terug te brengen naar Gelsenkirchen met optimale ontwikkeling.

Schalke-baas Jochen Schneider verwacht dat Tekpetey zijn ontwikkeling bij Fortuna voortzet

"In het afgelopen seizoen heeft Bernard een zeer aangename atletische vooruitgang geboekt in Paderborn," zei S04-sportdirecteur Jochen Schneider. "We hebben er alle vertrouwen in dat hij deze ontwikkeling in de komende jaren zal voortzetten en hem een ​​succesvolle tijd wensen in de trui van Fortuna."
Dat Schalke de toegang wil behouden, ligt voor de hand, Tekpetey is een talent met veel potentieel. "Ik zou mezelf willen omschrijven als een snelle speler die het leuk vindt om in één-op-één-duels te gaan", zegt de 21-jarige over zichzelf. "Ik kijk er echt naar uit om voor deze fans vast te lopen!"

Bernard Tekpetey speelt PlayStation en leest graag

En met heel veel snelheid. Om hem terug te kunnen halen, wordt hij vaak opgeroepen om te ontspannen: "Het belangrijkste voor voetballers is regenereren. Na wedstrijden en trainingen moet ik rusten. Ik speel graag PlayStation, maar ik lees ook veel. Vooral over ex-voetballers, omdat hun verhalen mij inspireren. Samuel Eto'o is een goed voorbeeld – ik vind hem leuk. "

Ondertussen stuurt Benito Raman een afscheidsgroet

Het ziet er nog steeds vrij onbekend uit om Benito Raman (24) te zien in zijn nieuwe koningsblauwe uniform.
Nadat de kauwgomoverdracht eindelijk is afgelopen, mocht de Belgische Blitz officieel met zijn nieuwe teamgenoten trainen.
Hij wilde het echter niet opnemen, om afscheid te nemen van zijn ex-werkgever, de rood-witte supporters, coaches en voormalige teamgenoten.

"Het was geweldig"

"Bedankt voor de afgelopen twee jaar. Het was geweldig en ik was heel blij mijn kans te krijgen in Düsseldorf. Zonder de spelers, de technische staf en natuurlijk de fans, had ik dergelijke uitvoeringen niet kunnen laten zien! ", Schrijft hij op Instagram. "Nu heb ik besloten verder te gaan." Ondanks een aaneengesloten contract en een zeer succesvolle sporttijd bij Fortuna, wilde de aanvaller Schalke 04.

"Ik hoop dat je mijn keuze begrijpt"

Zeker ook, want hij wordt koninklijk betaald met een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro met de mijnwerkers …
Maar hij adverteert in de post voor begrip: "Het was geen gemakkelijke beslissing. Maar ik hoop dat je mijn keuze begrijpt en ik wens iedereen het beste voor de toekomst! Tot snel. "

Lees hier: Fortuna De nieuwe keeper van Düsseldorf komt eraan – Michael Rensing blijft cool
De meningen over de verandering van Raman zijn verdeeld, variërend van "zelfs Raman is een legionair" tot "vijf keer het salaris? Ik zou dat ook gedaan hebben ".

(tagToTranslate) Fortuna Düsseldorf (t) FC Schalke 04 (t) Instagram (t) Benito Raman (t) Bernard Tekpetey (t) Jochen Schneider (t) Overdracht (t) Beurs (t) Bundesliga