Home Sports Birm'ham 1 - 0 Leeds

Birm'ham 1 – 0 Leeds

Verslag en hoogtepunten als Marcelo Bielsa's side slip naar de derde plaats

Laatste aanpassing: 06/04/19 20:41 uur

02:05

Hoogtepunten van de Sky Bet Championship-wedstrijd tussen Birmingham en Leeds.

Hoogtepunten van de Sky Bet Championship-wedstrijd tussen Birmingham en Leeds.

De automatische promotiehits van Leeds leden een kwalijke tegenslag toen ze 1-0 verloren in Birmingham, die een reeks van vijf opeenvolgende nederlagen had afgesloten.

Blues spits Che Adams bleek opnieuw de kwelgeest van Leeds te zijn toen hij zijn 22e doelpunt van het seizoen scoorde in de 29e minuut om manager Garry Monk de dubbel te verdienen tegen zijn voormalige club dit seizoen.

Adams scoorde ook beide doelpunten in een 2-1 overwinning op Leeds op Elland Road in september.

Birmingham was in de wedstrijd gegaan na een ellendig punt en in de degradatieslag na hun straf van negen punten, maar de overwinning tegen Leeds heeft hun overlevingswensen een enorme boost gegeven.

In tegenstelling tot de recente run van Birmingham had Leeds vier van hun vorige vijf wedstrijden gewonnen, maar ze hadden moeite om die vorm tegen City te vinden.

Maar het was Leeds, die op zoek ging naar een snelle doorbraak en ze werden bijna beloond na slechts twee minuten.

Tyler Roberts snelde vooruit vanuit het middenveld om een ​​bal te vangen van Patrick Bamford, maar schoot zijn schot breed.

Birmingham worstelde om een ​​eigen dreiging op te zetten tot de 18e minuut toen Jacques Maghoma een bocht dwong waar Lukas Jutkiewicz vanaf zes meter overheen reed.

Na die relatief lage start, explodeerde het spel plotseling in een paar seconden in het leven.

Het 22e doelpunt van Che Adams van het seizoen bracht Leeds in het zwaard bij St Andrew's

Het 22e doelpunt van Che Adams van het seizoen bracht Leeds in het zwaard bij St Andrew's

Leeds leek zeker de leiding te nemen toen Bamford een rechtervleugel tegenkwam van Luke Ayling, maar zijn schot van dichtbij belandde de paal in en viel de dankbare armen van doelman Lee Camp binnen.

Leeds verteerde dat nog steeds, terwijl Birmingham recht op het veld terechtkwam om de impasse te doorbreken.

Maghoma speelde een pass over het gezicht van het gebied, met Jutkiewicz die de bal naar Adams liet rollen, wiens lage rit langs doelman Kiko Casilla en in de uiterste hoek van het net floot.

Adams kreeg vervolgens de kans om een ​​seconde te pakken toen hij Leeds-verdediger Pontus Jansson draaide, maar zijn schot miste de kracht om Casilla te testen.

De Spaanse stop werd meteen in de actie gedwongen aan het begin van de tweede helft, deze keer een schot wegschudpend van Jutkiewicz.

Leeds verspilde dan een gouden kans om na 55 minuten gelijk te maken toen Stuart Dallas laag vanaf het recht kruiste, slechts voor Bamford om zijn schot over de bar van zes yards op te heffen.

Toen Bamford uiteindelijk een poging op het doelwit kreeg van een Roberts-kruis, werd zijn kop weggegooid door Camp.

Hoewel Leeds op dat moment de beste spreuk van de wedstrijd genoot, hadden ze gemakkelijk een zwaardere nederlaag kunnen oplopen, maar voor Casilla die Adams in de laatste 10 minuten tweemaal ontkende.

De managers

Garry Monk: "We verdienden de drie punten grondig, we creëerden de beste kansen in het spel en hadden dat tweede doelpunt moeten behalen, het is een enorme drie punten voor ons.

"De prestaties waren erg vergelijkbaar met de eerste wedstrijd tegen Leeds toen we heel goed defensief moesten spelen." Het verschil van vandaag was dat we offensief een veel sterkere prestatie hadden. "

Marcelo Bielsa: "Bamford heeft een groot karakter en persoonlijkheid en hij was beter dan in de vorige game. We hadden de game kunnen trekken, we hadden verloren kunnen zijn door meer goals en we hadden de wedstrijd kunnen winnen,

"Op de momenten van de wedstrijd dat we de controle hadden, konden we onze kansen niet nemen, we hadden veel tijd op de bal maar we maakten geen gebruik van de kansen die we creëerden."

Speel Super 6

Voorspel 6 correcte scores voor uw kans om £ 250K te winnen.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read

Occupational safety: Even work in the home office can make you sick

The International Labor Organization ILO Calls for more occupational safety for home office jobs. In a study she points out that new opportunities would...

The CBS veteran hires veteran Jose Andino for the new HR – Expiry post

Jose Andino was hired in the new role of SVP Human Resources at CBS News, the division's last move seeking to renew its culture...

The crews that demolish the building for the new library find the forgotten basement

ELYRIA - The demolition is scheduled to start today on two of the three remaining buildings on the future site of the new Elyria...