Home Sports "Als Khovantsev zich bijvoorbeeld alleen concentreerde op het herenteam, had het resultaat...

"Als Khovantsev zich bijvoorbeeld alleen concentreerde op het herenteam, had het resultaat beter kunnen zijn."

Anton Shipulin: "Als Khovantsev zich bijvoorbeeld alleen concentreerde op het herenteam, had het resultaat beter kunnen zijn"

De eerste poging van de Rusbiatlon-correspondent om de langetermijnleider van het Russische team, Anton Shipulin, te interviewen, werd medio maart gemaakt, toen het nadert in het WK 2019. Anton weigerde ons verzoek niet, maar vanwege zijn contractuele verplichtingen jegens Channel One, waar hij zichzelf voor het eerst als commentator probeerde en vanwege zijn hoge baan, vroeg hij om deze taak uit te stellen. De Olympisch kampioen hield zijn woord, een interview voor rusbiathlon.ru is klaar.

– Anton, hoe moeilijk was het voor jou om een ​​beslissing te nemen over pensioen?
– Professionele sport is al heel lang een groot deel van mijn leven. Natuurlijk was de beslissing erg moeilijk. Toen ik de beslissing nam, twijfelde ik echter niet aan de juistheid ervan.

– Wat denk je, heb je de maximale prestaties in je carrière getoond?
– Er is geen limiet aan perfectie. Natuurlijk zal ik slim zijn als ik zeg dat ik tevreden ben met alles. De persoonlijke medaille van de Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen in mijn verzameling was duidelijk niet genoeg. Ik denk dat het goed zou zijn om te zeggen dat ik nog steeds meer zou kunnen bereiken.

– Wie beschouw je als je beste loopbaancoach?
– Elk van de coaches met wie ik samenwerkte leverde een zekere bijdrage aan mijn resultaat. In het begin waren het mijn ouders die me op ski's zetten en liefde voor de sport in het algemeen vormden. Kovrizhnykh Nadezhda Dmitrievna, die heel lang met mij heeft samengewerkt. Ik ben haar vooral dankbaar dat ze me niet heeft overbelast en me correct heeft opgevoed. Mijn eerste coach in biathlon Murleev, vervolgens Novikov, tandem Guriev – Shestov. Afgezien daarvan ben ik dankbaar aan Putrov, die mij naar de regio Sverdlovsk heeft vervoerd. Dit is een coach met een grote naam die veel voor me heeft gedaan. Lopukhov heeft veel voor me gedaan, ondanks al onze verschillen is hij een uitstekende coach. Nou ja, en natuurlijk Andrej Sergejevitsj Kryuchkov, met wie ik de beste jaren heb doorgebracht. Over het algemeen herhaal ik dat elk van de coaches met wie ik werkte, in alle teams heeft bijgedragen. Heel erg bedankt allemaal.

– Hoe kwam u op het idee om uzelf als commentator uit te proberen? Of was het iemands aanbod?
– Het aanbod om mezelf als commentator te testen kwam van Channel One en ik besloot dat ik het met elkaar eens moest zijn. Het was een nieuwe uitdaging, een zeer interessante en lonende ervaring. Bij deze gelegenheid wil ik Vasily Konov en Olga Chernosvitova bedanken voor deze uitnodiging, aan wie dit idee toebehoorde en zonder welke dit allemaal niet zou zijn gebeurd. Ik hoop dat ik ze niet heb teleurgesteld.

– Wie is moeilijker om te zijn – een tweevoudig Olympisch kampioen of een tweevoudig vader? (komische vraag – red.)
– Ik weet niet wat het is om een ​​tweevoudig Olympisch kampioen te zijn. Het is noodzakelijk voor Nastya (Kuzmina, eigen zuster van Shipulina – red.) Om te vragen. Ze verdrievoudigt meestal. Welnu, een dubbele vader is moeilijk, maar heel erg cool. Dit zijn onbeschrijfelijke emoties.

– Ga je om met de plichten van je vader?
– Ik denk van wel. Ik wil alleen vaker thuis zijn. Toch is het schema, zelfs na het voltooien van een carrière, erg stressvol.

– Heb je nagedacht over coaching?
– Ik heb nooit gezegd dat ik mezelf niet als een coach zie. Niet elke Olympisch kampioen en prijswinnende atleet kan een goede coach zijn. Vertellen, werken met kinderen, het geven van open trainingen is mij een genoegen.

– Je hebt een zeer goede communicatie met kinderen. Dacht je om een ​​sportschool te openen en toekomstige kampioenen voor te bereiden?
– Als atleet heb ik een voldoende groot aantal masterclasses gegeven en ik doe dit nog steeds zo veel mogelijk. Vanwege het openen van een school heb ik tot nu toe dergelijke plannen niet. Ik hoop dat het werk van onze liefdadigheidsinstelling niet tevergeefs zal zijn, en op de sportterreinen die we bouwen, zijn toekomstige Olympische kampioenen nu al aan het trainen.

– Zou u willen dat uw kinderen de gezinsvoet in de sport zouden volgen?
– Ik zou echt graag willen dat mijn kinderen gewoon gaan sporten en een gezonde levensstijl leiden. Ik zal ze langzaam naar hier toe duwen. Ik vind het echter absoluut verkeerd om een ​​kind te dwingen of onder druk te zetten om een ​​bepaalde sport te kiezen.

– Hoe beoordeelt u het afgelopen seizoen voor ons team?
– Als je kijkt vanuit het oogpunt van medailles gewonnen op de Wereldkampioenschappen, dan zou ik natuurlijk het seizoen positief waarderen. Sasha Loginov liet zich niet alleen goed zien tijdens de Wereldkampioenschappen, maar ook tijdens het seizoen. Zilveren Katya Yurlova, bronzen herenteam.

– Wat vindt u van de methoden van Khovantsev?
– Khovantsev is een uitstekende coach en specialist, maar naar mijn mening is het probleem dat hij dit seizoen te veel op zichzelf heeft genomen. In feite was hij verantwoordelijk voor het hele nationale team, was de senior coach van het herenteam, was verantwoordelijk voor de junioren. Het lijkt mij dat als hij zich bijvoorbeeld alleen concentreerde op het herenteam, het voor hem gemakkelijker zou zijn en het resultaat beter zou kunnen zijn.

– Fotograferen van Russische biathlon veroorzaakt censuren. Hoe kan dit worden opgelost? En hoe denk je over het idee om een ​​aantal schietcoaches naar het team te trekken?
– Ik heb altijd geloofd en blijf geloven dat het Russische team in dit onderdeel een van de leiders van de biatlon is. Ik zou niet zeggen dat dit seizoen zo slecht was. Ik denk dat het schieten over het algemeen als "goed" kan worden beoordeeld. Wat betreft het aantrekken van specialisten, ik heb altijd gezegd dat de beste coach in het land in de geweertraining Andrej Alexandrovitsj Gerbulov is.

– Wie zie je in het Russische nationale team op OI-2022?
– Ik ben geen bondscoach, het is beter om deze vraag aan hen te stellen. Maar ik hoop echt dat het team de perfecte fusie van ervaring en jeugd zal zijn, wat goede resultaten zal opleveren.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read

Reinvent the Monkees :: Music :: The Monkees :: Paste

When Peter Tork died last month, he recalled that he, Michael Nesmith, and Mickey Dolenz were not the only young...

оплеванная Лера Кудрявцева ответила Алле Пугачевой :: Шоу-бизнес :: Дни.ру

Телеведущая не стала скрывать, что расстроилась из-за критики Аллы Пугачевой. Лера Кудрявцева заметила, что она вынуждена работать в рамках формата. Звезда решила ответить Примадонне ее же фразой:...

Jussie Smollett is fine after having committed alleged hate crimes

Jussie Smollett is doing "pretty well" after his alleged Chicago joke and hopes to be publicly relieved "as soon as all the information comes...

Without General Haftar nothing works | TIME ONLINE

The advance of General Chalifa Haftar began in the east of Libya, in the Cyrenaica - and apparently his local successes moved him, too...