Home Health "In de ochtend" zijn, zou het risico op borstkanker kunnen verminderen

"In de ochtend" zijn, zou het risico op borstkanker kunnen verminderen

Een studie uitgevoerd door Britse academici met meer dan 400.000 vrouwen benadrukt de vermindering van de risicofactor gerelateerd aan een vroege opkomst, in significante proporties.

Brits onderzoek gepresenteerd op de 2018 conferentie van het National Cancer Research Institute toont aan dat vrouwen die de ochtend liever hebben een lager risico op borstkanker hebben dan vrouwen die meer 's nachts zijn.

Deze grote studie, uitgevoerd door Dr. Rebecca Richmond van de Universiteit van Bristol, met de hulp van onderzoekers van de universiteiten van Manchester en Exeter en enkele Amerikaanse en Noorse onderzoekers, hield rekening met gegevens betreffende 409.166 vrouwen of ochtend- of avondvoorkeuren hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van borstkanker bij vrouwen.

Nachtwerk, risicofactor

Het wetenschappelijke team gebruikte een methode die genetische varianten gebruikt die verband houden met mogelijke risicofactoren voor borstkanker, zoals slaapkenmerken, om te zien of deze kunnen bijdragen aan het veroorzaken van deze ziekte. Uit de gegevens bleek dat vrouwen die 's morgens overleed een 40% lager risico op borstkanker hadden, bij een van de twee waargenomen groepen, vergeleken met de meer' avond'-deelnemers. In de tweede groep werd het risico met 48% verminderd.

Wetenschappers hebben ook een causaal verband gevonden tussen langer slapen en een verhoogd risico op borstkanker. Op basis van hun resultaten en eerdere studies waarmee ze in toereikendheid zijn, benadrukken ze nogmaals "de rol van nachtwerk (…) als een risicofactor voor borstkanker."

Aan de andere kant, becommentarieerde Rebecca Richmond, "het veranderen van je gewoontes heeft mogelijk geen invloed op je risico op borstkanker – het kan complexer zijn dan dat."

Must Read

Lakers' Anthony Davis Trade "Built Around" Kyle Kuzma, Brandon Ingram

Getty Anthony Davis and LeBron James The Los Angeles Lakers 'interest in re-entering Anthony Davis' trading talks is not surprising. And their expected offers are unlikely...

Il cast di "You" della stagione 2 di Netflix e i personaggi che interpreteranno

Dopo aver lasciato gli spettatori su una nota agghiacciante, il thriller di Netflix basato su Lifetime è impostato per seguire Joe Goldberg...

The parents of Avicii will take over the fortune of the $ 25 million late DJ: Report

Avici's parents will inherit $ 25 million worth of late DJ assets: Report | PEOPLE.com ...