Home business Verizon breekt draadloze eenheid op in reorganisatie

Verizon breekt draadloze eenheid op in reorganisatie

De nieuwe chief executive van Verizon Communications Inc. herstructureert de business lines van de carrier, inclusief zijn massale draadloze activiteiten, in een van de eerste grote organisatorische veranderingen onder zijn leiderschap.

Hans Vestberg reorganiseert de divisies van het bedrijf naar het soort klanten dat wordt bediend, in plaats van naar het soort geleverde dienst, zei het bedrijf maandag.

"De klanten zullen daadwerkelijk toegang hebben tot alle assets die we hebben", waaronder 4G en snellere 5G draadloze, breedband- en draadgebonden service, zei de heer Vestberg over de veranderingen in een interview.

Ronan Dunne, 55 jaar oud, momenteel fractievoorzitter van Verizon Wireless – de grootste unit van het bedrijf – zal nu de nieuwe Verizon Consumer Group leiden. Die nieuwe divisie omvat een consumentgerichte draadloze en draadgebonden service.

Tami Erwin, 54, die momenteel uitvoerend vice-president van draadloze operaties is, zal een nieuwe bedrijfsgerichte eenheid leiden. Die divisie, Verizon Business Group genaamd, omvat draadloze en draadgebonden diensten voor bedrijven en bedrijven, inclusief kleine en middelgrote bedrijven en overheidscontracten. Ze zal ook toezicht houden op de Telematics-activiteiten van Verizon.

De wijzigingen zijn een promotie voor Mevr. Erwin, een veteraan van het bedrijf die haar carrière begon als een draadloze vertegenwoordiger van de klantenservice en in het bedrijf opkwam om verschillende leidinggevende posities te bekleden.

Een nieuwe eenheid, Global Network and Technology genaamd, wordt geleid door Kyle Malady, 51, die nu chief technology officer is. Guru Gowrappan, de 38-jarige leider van de digitale media en advertentie-eenheid van Verizon, leidt een nieuw gevormde mediagroep die Eed huisvest.

De heer Vestberg, voorheen bestuursvoorzitter van Ericsson AB, werd op 1 augustus chief executive en volgde Lowell McAdam op.

Hij heeft een duwtje in het hele bedrijf geleid om kosten te besparen en heeft het bouwen van een sneller 5G-netwerk tot het centrum van de strategie van de koerier gemaakt.

De wijzigingen worden van kracht in januari en Verizon zal de manier waarop het zijn financiële prestaties in het tweede kwartaal rapporteert, wijzigen.

Nu is T-Mobile overeengekomen om Sprint te kopen, de Amerikaanse draadloze industrie staat op het punt te worden gedomineerd door drie grote spelers. Maar hoe zijn we gegaan van de tijd van een gigantisch landline monopolie tot vier concurrerende celbedrijven? Illustratie: Shaumbe Wright / WSJ

Het draadloze bedrijf vertegenwoordigde $ 23 miljard van de omzet van het bedrijf in het derde kwartaal van $ 32,6 miljard.

Verizon's aankoop van het 45% -belang van Vodaphone PLC in Verizon Wireless in 2014 heeft de weg geëffend voor de veranderingen, zei de heer Vestberg, omdat het de provider de volledige controle over het draadloze bedrijf gaf.

Terwijl rivalen van Verizon grote deals hebben nagestreefd om hun bedrijf de afgelopen jaren te transformeren, heeft de grootste Amerikaanse draadloze provider van abonnees ervoor gekozen om zich in de eerste plaats te richten op het bouwen van een sneller netwerk.

Grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben nog niet duidelijk gemaakt hoe zij klanten de komende jaren zullen vragen om 5G-service, maar sommige analisten zeggen dat de snellere service een kans zou kunnen zijn om nieuwe inkomsten te genereren.

"Het zou ons niet verbazen als er meer plannen voor het hogere gebruik worden geïntroduceerd wanneer 5G wordt aangeboden, wat hogere prijzen oplevert voor klanten die de beste service willen,"

            JPMorgan Chase
            

      & Co.-analisten schreven in een notitie na een ontmoeting met topmanagers van Verizon vrijdag.

Schrijven aan Sarah Krouse op sarah.krouse@wsj.com

Correcties & Amplifications
Hans Vestberg is de chief executive van Verizon Communications. Een eerdere versie van dit artikel heeft verkeerdelijk zijn achternaam Mr. Vestburg verkeerd gespeld. (5 nov. 2018)

.

Must Read

Anthony Bourdain Book Originally 'Keepsake' for His Daughter Will Be Published

Anthony Bourdain Book Originally 'Keepsake' for His Daughter Will Be Published | PEOPLE.com ...

Prince Harry and Meghan Markle's Wedding Chorus – "A song has changed our lives" | Royal | news

Karen and her Kingdom Choir in front of London's Albert Hall. (Picture: Kingdom Choir Photocall)Of course, it was not some kind of chapel from...

"Stunned and full of horror" | TIME ONLINE

In three catholic churches and three luxury hotels in Sri Lanka almost several explosions occurred at the same time. According to police, 156 people...

Antiques & Collecting: Some antiques are not what they seem to be news, sports, jobs

Sometimes collectibles were made to fool people. A little teddy bear could hide a perfume bottle. Pincushion cushions are hidden under the blankets of...