Home business Britse vastgoedmarkt op zijn zwakst voor zes jaar, zegt Rics

Britse vastgoedmarkt op zijn zwakst voor zes jaar, zegt Rics

De vastgoedmarkt in het Verenigd Koninkrijk is het zes jaar lang het zwakst, met prijzen die volgens de officiële inspecteurs van Groot-Brittannië plat zijn of in het halve land zijn gedaald, met berichten dat de verkoop 'in het ongewisse' is totdat er een Brexit-deal ontstaat.

De Royal Institution of Chartered Surveyors (Rics) zei dat haar maandelijkse enquête onder leden in oktober 'de zwakste meetwaarde sinds september 2012' vond, met prijzen die daalden in Londen, het zuidoosten, zuidwesten en East Anglia.

Landmeters verwachten dat de prijzen de komende drie maanden in deze delen van het land zullen blijven dalen, hoewel ze voorspellen dat ze de komende twaalf maanden nationaal zullen blijven.

Veel inspecteurs zeiden dat de transactieactiviteit bijna is verdampt, omdat kopers weigeren een deal te sluiten totdat er een zekere zekerheid is over Brexit. In Ealing, West-Londen, zei landmeter Ronan McNamara van Robertson Smith en Kempson: "Brexit is het grote probleem. Het heeft het kopersvertrouwen enorm beïnvloed. "

Buiten Londen draagt ​​de impact van de Brexit op autoconstructeurs in Birmingham ook bij tot dalende markten. Alex Smith, een landmeter in Birmingham, zei: "Onzekerheid in JLR [Jaguar Land Rover] en andere daarmee verbonden motorvoertuigen "was schadelijk voor het vertrouwen van de markt.

Simon Rubinsohn, hoofdeconoom bij Rics, zei: "De onzekerheid over de economische vooruitzichten in het kader van de niet-aflatende Brexit-onderhandelingen lijkt een sleur te worden op het sentiment."

De Rics-bevindingen kwamen slechts enkele uren nadat Halifax, de grootste hypotheekverstrekker van Groot-Brittannië, zei dat de jaarlijkse groei van de huizenprijzen is gedaald tot 1,5%, het laagste percentage in meer dan vijf jaar. Op kwartaalbasis zijn de prijzen vrijwel stilgevallen en zijn ze met 0,2% gestegen.

Een afzonderlijk rapport van de vooraanstaande bank Coutts zei dat Prime Central London "in het ongewisse" is terwijl de Brexit-onderhandelingen worden voortgezet. Het zei dat de prijzen 14,7% lager waren dan hun piek in 2014, en dat de transactieactiviteit met ongeveer een derde was gedaald.

Sommige delen van het VK hebben echter nog steeds een levendige activiteit. Ondanks dat de Ierse grens de lastigste kwestie rond de Brexit is, is de vastgoedmarkt in het noorden een bloeiende markt. "De sterkste groei [is] wederom in Noord-Ierland en Schotland, "zei Rics.

In Belfast zei inspecteur Kirby O'Connor van GOC-makelaars: "De afzetmarkt was sterk, vooral in de afgelopen maand hebben we een sterke interesse voor investeringen opgemerkt."

In Hexham, Northumberland, zei Neil Foster van Foster Maddison: "De verkoop is de hele maand oktober consistent gebleven met weinig of geen invloed van de dagelijkse hysterie in de media ten opzichte van de Brexit."

Er was slecht nieuws voor huurders. Rics rapporteerde dat de huurprijzen beginnen te stijgen ondanks de vertraging van de residentiële verkoopmarkt. Het zei dat er een "bescheiden verbetering was in de vraag van de huurders gedurende de drie maanden tot oktober", omdat verhuurders verkochten om nieuwe belastingen te vermijden. Maar terwijl de vraag stijgt en het aanbod daalt, voorspelt Rics alleen kleine stijgingen van de huurprijzen.

Meld u aan voor de dagelijkse e-mail van Business Today of volg Guardian Business op Twitter op @BusinessDesk

Volgens afzonderlijke gegevens van Reapit, die software voor verhuur en makelaars beheert, is de huurvraag het afgelopen jaar met 13,3% gestegen, terwijl de huurvoorraad met 6,9% daalde.

"Meer dan een op de 10 verhuurders is actief op zoek om te verkopen, wat het probleem nog verergert", zei Gary Barker van Reapit. "Hoewel ons onderzoek aantoont dat de huurprijzen het afgelopen jaar grotendeels vlak zijn gebleven, worden we onvermijdelijk geconfronteerd met een aanhoudende knelpunten aan de aanbodzijde, wat in de nabije toekomst zal leiden tot hogere huren. Er zijn simpelweg niet genoeg eigenschappen om aan de vraag te voldoen en huurders worden geconfronteerd met stijgende kosten in een turbulente economie. "

De woningmarkt werd gestimuleerd door de hulp-aan-kopen regeling aangekondigd door George Osborne in 2013.

Terwijl de Brexit de verkoopmarkt domineert, zeggen vastgoeddeskundigen dat andere factoren, zoals zegelrecht en rentestijgingen, ook de marktactiviteit temperen, met name onder duurdere panden.

"Voor objecten die voor meer dan £ 1 miljoen worden verkocht, meldde driekwart van de respondenten dat de verkoopprijzen lager waren dan de vraagprijzen," zei Rics. "Bovendien waren 14% geciteerde verkoopprijzen gemiddeld meer dan 10% lager dan de initiële vraagprijs [up from 10% three months ago].”

.

Must Read

First shop of Kate Spade in Lancaster this year

SHUT DOWN The debate will continue at what time...

Penn Medicine researchers use CRISPR technology to treat lung disease in mice

The Daily Pennsylvanian is a nonprofit run by students. Support us by disabling ad blocking...

Вторая серия восьмого сезона сериала «Игра престолов» утекла в сеть до официального выхода

Как пишет американское интернет-издание The Insider, это случилось из-за технической ошибки на одном из сервисов Amazon. В результате...

Meghan Markle's mother Doria Ragland arrives in London before the birth of Royal Baby

Meghan Markle's mother Doria Ragland arrives in London tonight before the birth of Royal Baby ...